söndag 1 mars 2009

Total...Katasrofal...SUCCÈ!!!

Vart i hela Sjuhärads bomullsreserv ska man börja? Ska man börja med början eller ska man börja i mitten eller slutet? Vart man än börjar så stämmer rubriken på inlägget in. Jag och Kal har alltid haft tjafs med biljetterna på våra resor. På VM var det fel namn på. I England fick vi knappt några biljetter. Denna gången så klarade vi oss dock. Inte ett enda tjafs, om man bortser från att min biljett inte lästes av första gången i Hannover, men annars ingenting.

Kal körde från Göteborg till Halmstad och vidare ner till Malmö. Här stannade vi på en Shellmack och köpte lite mat. Jag tog över spakarna och började brumma ner mot Tyskland. Över bron, utan problem. När vi kommer fram till Rödby så är det nu ett trekvarts paus. Färja liksom. Martin sover fortfarande, precis som han har gjort ända från Götet. När vi kör av färjan vid halv sju på morgonen så är det full spruta ner mot Hamburg. Efter någon mil så tar vi beslutet att jag kör hela vägen ner till Hamburg för istället byta av med Martin i Lübeck. Vi kommer fram till hotellet i Hamburg vid 8 på morgonen, beräknad tid var 10. Oj då, som det kan gå. Men men det var bara bra. Vi åker ut till arenan för att se hur den ser ut. Den är stor asså. Gigantisk med andra ord. Vi åker tillbaka till hotellet för att se om vi kan få våra rum tidigare än 14. Kal får sitt, men jag och Martin får vänta tills vi kommer tillbaka från Hannover.

Kal har druckit öl sen 4 på morgonen. Jag började vid 9. Martin ska köra till Hannover och tillbaka. Nitlotten där. På mig och Kal är det fullt ös arbetslös. Spänningen inför match stiger. Vi hittar arenan. hittar var vi ska hämta biljetterna. Dock så får vi vänta i 2,5 timmar innan vi kan få dem. Vi hittar en hotellbar som vi beställer lite käk och öl i. det fick bli en klassiker, hamburgertallriken. Efter lite mat och berusningsdryck var det iväg för att fixa biljetterna. Fram till kassan, där ligger dem och väntar på oss. Nu så ska vi gå in på supporterpuben som ligger på andra sidan gatan om arenan. Här ska det bli drag tänkte vi. Mycket sång och leverne. men inte då. Där var stendött. Vi fick dock med oss en lärdom härifrån. Tyskar är inte riktigt kloka. dem dricker öl med sprite. Idioter. Förstöra den goda ölen på det viset. Men man fick i sig en sådan i alla fall. var lite sötare än öl men det var ingen god eftersmak. Dags att gå in på arenan. Arenan tar 50 000 men det är bara lite mer än 32 000 på plats. Hannovers märke är 96 i grönt och svart. Dem spelar i röda tröjor, svarta shorts och röda strumpor. inte någon logik någonstans. Matchen slutar 1-0 till Hannover och första matchen av två är avklarad. Nu var det tillbaks till hotellet för att göra sig i ordning för kvällen. Utgång var ju på ingång.

Tillbaka på hotellet. Jag och Martin får våra nycklar. Upp på Kals rum. Martin sveper en öl, han har ju inte fått dricka något än. Nu ska han ikapp mig och Kal som har hållt på ett bra tag. Vi duschar och fixar till oss. Går ner till baren i hotellet. beställer lite Jägermeister och bärs. Nu så ska vi ut på stan och röja. Dock skulle vi först ha lite mat. Hittar en restaurang. Beställer käk och en kalla med öl. Slinker ner och gott är det. Nu var det dags för att gå ut på krogen. vad vi inte har fattat är att vi är i stadsdelen S:t Pauli i hamburg. Denna stadsdel är kännt för två saker. Sitt fotbollslag och sin estradgata med strippklubbar. Vi kommer till gatan och vill in på en klubb. Dyngade som vi var så skulle vi ju självklart in på en strippklubb först. Vi sätter oss ner och beställer varsinn öl. På momangen så kommer det strippor som sätter sig bredvid oss och börjar tjöta. direkt så frågar dem oss om vi vill beställa en drink till dem. till en början säger vi nej men efter ett tag så tänker vi, vad kan det göra för skada att bjuda tjejerna på en drink. Skulle vi aldrig ha frågat oss. Vi dricker upp våran öl och beslutar oss för gå. När man går till kassan för att betala så får man en chock större än Mount Everest. €10 för ölen och...håll i er nu...€150 för tjejens drink. En nota på €160 för en kvarts snack. Det ger en timlön på 7 300:- Kal har inte pengar. Martin har inte pengar. Jag har €30 i kontanter. På kortet vet jag att jag inte har tillräckligt för att betala för alla tre. Som tur i oturen kommer Kal tillbaka med pengar så att han betalar sin del. Kvar står jag med en nota på €290. Kortet går inte igenom. dem prövar igen. samma sak. Dem ger oss rabatt på €100. Jag får betala €190 på kortet och €30 kontant. För en kvarts snack för två personer. Nu kände man inte riktigt för att gå ut nåt mer. Mitt kort var lensat. Martin hade inte mycket pengar, kal hade inte mycket pengar. Tillbaks till hotellet för att sova bort ångesten.

Man vaknar upp dagen efter med en klump i magen, En klump som inte känns alltför skön. Man går upp och tar en dusch. packar ihop sina grejer och går ner till lobbyn för att vänta in sina kompisar. Dem kommer ner för trappan efter fem minuter. Vi lämnar in våra nycklar. Går till bilen för att slänga in våra grejer. Nu så var det att hitta någonstans som man kunde köpa frukost och öl för att ta hem. Inte ett ställe man hittar. Vi drar oss ner mot hamnen och hittar ett litet portugisiskt café. Vi köper en macka och dricka var. Jag har ju inga pengar dock så Kal och Martin får betala för mig under hela dagen. Nu så var det tillbaka till bilen för att köra ut till arenan. Var ju 3,5 timme kvar tills matchen började.

Vi kommer fram till arenan efter en 15-20 minuter. redan nu är det mer folk i omlopp än sista kvarten inna en allsvensk match. När det är 2 timmar kvar så släpper dem in folk. När vi väl är inne så kan vi pusta ut. inget biljettkrångel som alla föregående resor. Dock en liten ekonomisk olycka kvällen innan men det är en annan sak. Nu så var det in i souvenirbutiken för att fixa en halsduk. Halsduken pröjsas och nu var det mat som gällde. En pizzaslice blev det för mig, Kal och Martin tog varsin korv med bröd. När vi hade kolla runt lite på arenan så var det upp till våra platser. Även om vi satt på den tredje raden uppifrån så sag man hur bra som helst. Inte alltför långt ifrån plan och branta läktare. nästan så att man blev kär. Säger som Martin sa: Känns nästan som en inomhusarena. Lite så var det. taket gick ut så långt. Tät var arenan som fään. Platserna fylls på och snart är arenan helt full. Bara lite ströplatser här och var som är tomma, dessa är dock sålda då den officiella sifran är 57 000 som innebör slutsålt. Nordtribüne lever loss och skapar ett skapligt tryck. Wolfsburgsklacken är på motsatta sida i ett hörn. Dem låter dem med. Wolfsburg leder efter första halvlek med 2-0. En på en mycket konstigt dömd straff och ett spelmål. I andra halvlek så ökar HSV på trycket. Både på plan och läktarna. Detta leder fram till ett reduceringsmål. Tyvärr så dödar Wolfsburg matchen på första anfallet efter avspark då dem gör 1-3. Hamburg missade chansen att gå upp i serieledning och första hemmaförlusten kom för säsongen.

Nu så var det bara en sak kvar på resan och det var hemvägen. Vi går till bilen och börjar köra ut mot autobahn. detta tar dock sin lilla tid då det är väldigt mycket andra folk som också vill hem samtidigt som oss. Efter trekvart så kommer man ut på autobahn. Äntligen så är det bara att köra utan behöva tänka på rödljus. Då jag tog Martins bit mellan Lübeck och Hamburg på nervägen så fick han ta min bit på uppvägen. Bensinlampan började lysa tidigt. När vi kommer fram till Puttgarten så har den börjat att blinka. Dåligt med pengar och dåligt med bensin, ingen bra kombination om man säger så. Båtenn kostade ju en del också. På båten så handlar vi på oss lite öl, tre flak var för mig och Martin. kal köpte inget mer än en påse godis och en Fanta. Då vi kör av färjan så ser vi en Statoilmack på direkten. In och tanka då. då jag har Statoilkort men inye kommer ihåg min kod så hjälpte inte det så mycket. Kal får ta sitt kort. det funkar. Men nåt stämmer inte. Pumpen vill inte gå in i bilen. Jag prövar att låsa upp bilen, funkar inte. Vi prövar att vri om nyckeln till glödläge, funkar inte. Då der Martin att jag försöker att tanka bilen med diesel. Sicken jäkla tur att det var en spärr på bilen som gör att man inte kan tanka diesel i en bensinbil. Det kunde ha varit grädden på moset för den helgen. Nu så fick vi istället en fulltank med bensin och kunde gladeligen köra hemåt igen. Nu var det bara ett hinder till på vägen. Skulle vi ha penga för att komma över bron. Svaret blev positivt, Kal hade täckning som tur var. Nu var det in i Malmö centrum för att kolla sitt kontoutdrag. Min nota för Tyskland blev 5 000 varav 2 200 var på strippklubben Tutti Frutti. Martin ska dock betala sin del men ändå. sen så är det också medräknat båtavgift och 1,5 tankningar. Det är dyrt att åka utomlands. Speciellt om man åker på en nota för att man snackar med en brud. men man får se det som en verkligen dyr läxa. Resan var som sagt en total...katastrofal...SUCCÉ.

Mental til the end...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Anledningen att Hannover 96 spelar i rött är att det var röda tröjor som klubben en gång i tiden tilldelades av staden Hannover och som gav klubben smeknamnet "die Roten".

Anonym sa...

Hur kan man vara så korkad att man för det första går in på en bondfångarklubb och för det andra beställer drinkar åt bondfångarna?