torsdag 26 mars 2009

Två siffrigt

Dagen siffra är 10. Vad är då 10 om man tänker på det i HBK-termer? Är det någon spelare i truppen? Kan det vara. Är det att det är 10 utespelare på plan? Nupp, i mitt fall handlar det om antalet medaljer som HBK har tagit i Allsvenskan. 4 guld, 2 stora silver, 2 lilla silver och 2 brons. Sen på detta kan man också lägga på en vinst i Svenska Cupen 1995, men det gör vi inte nu.

Första medaljen i Allsvenskan kom 1934 då det blev brons till nykomlingen HBK. Sen dröjde det 22 år innan den andra medaljen kom. 1955 så var HBK nykomlingar än en gång i högsta serien och kom tvåa och belönades med Stora Silvret. Sen dröjde det ytterligare en hel drös med år innan nästa medalj kom. Närmare bestämt fram till 1976. Då var det jubel i Halmstad. Guldet var bärgat och nu var man med i eliten på riktigt. Och med det kan man också säga att de var då de tre år senare, 1979, tog sitt andra guld. Nu skulle det dock dröja en massa år igen innan nästa medalj bärgades. Ända in på 90-talet skulle man få vänta till och med. 1995 vann HBK Svenska Cupen, men den skulle vi ju skita i sa vi, och så kom de trea och vann Lilla Silvret tack vare det. Nu började HBK:s storhetstid. Två år senare står HBK än en gång överst på pallen. Tredje guldet är vunnet. Året efter, 1998, kommer Halmstad på en fjärdeplats som innebar ett brons. 1999 erövrade de sitt andra Lilla Silver då de kom trea i Allsvenskan. 2000 skulle det än en gång firas ordentligt på Stora Torg i Halmstad. HBK var åter igen Svenska Mästare. Nu skulle det dröja jättemånga år innan man tog en medalj igen. Hela fyra år tog det. I jämförelse med vad man vann på senare hälften på 90-talet och år 2000 var detta MÅNGA år utan medalj. Men 2004 var man åter igen på pallen, då. Dock blev det "bara" en andraplats då man hade guldet i sin hand i sista matchen men förlorade guldet till Malmö FF. Men, men, sånt är livet.

Detta var då de tio medlajer som vår kära BollKlubb har erövrat i Allsvenskan. Förhoppningsvis kommer det en av mycket fin valör redan nu till hösten.

Mental til the end...

Inga kommentarer: